Skellefteå AIK summerar sommaren med Kraftstaven

Vi började använda kraftstaven under sommaren 2017. Redan första gången jag testade den blev jag positivt överraskad av hur skön och följsam den var att träna med. Den är mycket lätt och har en fantastisk pendling, kombinerat med det unika greppet som ger möjligheter till att variera ditt grepp utifrån vad du vill träna.

Detta tillsammans gör att kraftstaven är ett redskap som bidragit till vår träningsutveckling. De fysiska kraven på en ishockeyspelare har höjts avsevärt under de senaste åren. Förutom att spelarna måste vara explosiva, starka samt rörliga, måste de även kunna arbeta i ett mycket högt tempo under en match men även över tid, dvs match efter match under en hel säsong. Detta kräver att spelarna har en hög anaerob, men även en aerob förmåga.

Eftersom ishockey är en idrott där man arbetar med hela kroppen samtidigt måste även fysträningen bedrivas på ett sätt som motsvarar denna kravbild. Genom att använda kraftstaven som en del av vår uthållighetsträning har vi märkt en positiv effekt på spelarnas arbetskapacitet jämfört med tidigare.

Stefan Thomson Fystränare, Skellefteå AIK