Då efterfrågan via näthandeln ökar ser vi till att finnas tillgängliga med våra produkter även där.
Skidåkning.
2007 gjorde Kraftstaven debut i Vasaloppet. Kraftstaven ski teams Johan Sandberg kom på 16e plats med den första generationen, modell CE27.
Kommande åren hade teamet med framförallt Johan Sandberg och Ulf Tingelöf många framskjutna placeringar kring 20e till 30e plats på Vasaloppet, Marcialonga, König Ludwig lauf mm. Det var då stakningen började slå igenom på allvar och CE27s ergonomi var anpassad för just denna teknik.
Kraftstaven blev en föregångare för den nya åktekniken och nyfikenheten var stor.
2008 blev Kraftstaven uppmärksammad och fick pris på flera innovationsgalor.
1. Årets Innovation i Skellefteå
2. Årets Innovation i Västerbotten och länets representant på Tekniska Mässan i Stockholm
3. ISPO München, världens största mässa med utrustning inom idrott. Nomineringen till 1 av 5 på "Brand New Award" gav gensvar inom skidkretsar och bland fabrikanter.
2010 kom nästa generation av Kraftstaven, CE12 och den var anpassad för både klassisk åkning ock stakning.
Från 2008 till 2017 tog vi små men viktiga marknadsandelar. Som mest hade vi ca 300-400 åkare i Vasaloppet som använde Kraftstavar. Kurvan pekade åt rätt håll och optimismen var stor. Förhandlingar pågick konstant med fabrikanter och vi nådde flera goda internationella resultat, t.o.m på landslagsnivå ( bla i Rybinsk 2009). Även på världscupen i rullskidor i Turin.
Erik Wikström slog bla ett världsrekord med staven då han 2016 åkte 42 mil på 24 timmar. Han använde en CE12 större delen av loppet.
Vi var nära ett genombrott på marknaden.
2017 kom dråpslaget då FIS kom med nya bestämmelser kring stavlängder med förhoppningen om att minska stakningen vilket man inte lyckades med. Man stakar fortfarande på långloppen då det är mer effektivt. Men då Kraftstaven kräver, pga av ergonomin, att vara 3-10 cm längre än de nya bestämmelserna, var vi tvungna att lägga ner investeringen och hoppas på att reglerna ändras framöver.
Vi kommer igen!