Kraftstaven – The pole of the future

Running

Skellefteå AIK summerar sommaren med Kraftstaven

Vi började använda kraftstaven under sommaren 2017. Redan första gången jag testade den blev jag positivt överraskad av hur skön och följsam den var att träna med. Den är mycket lätt och har en fantastisk pendling, kombinerat med det unika greppet som ger möjligheter till att variera ditt grepp utifrån vad du vill träna.

Detta tillsammans gör att kraftstaven är ett redskap som bidragit till vår träningsutveckling. De fysiska kraven på en ishockeyspelare har höjts avsevärt under de senaste åren. Förutom att spelarna måste vara explosiva, starka samt rörliga, måste de även kunna arbeta i ett mycket högt tempo under en match men även över tid, dvs match efter match under en hel säsong. Detta kräver att spelarna har en hög anaerob, men även en aerob förmåga.

Eftersom ishockey är en idrott där man arbetar med hela kroppen samtidigt måste även fysträningen bedrivas på ett sätt som motsvarar denna kravbild. Genom att använda kraftstaven som en del av vår uthållighetsträning har vi märkt en positiv effekt på spelarnas arbetskapacitet jämfört med tidigare.
Stefan Thomson Fystränare, Skellefteå AIK

KraftRunningstav vid UltraMaraton

KraftRunning är en stav framtagen för bla Ultramaratonlöpare.
Det ergonomiska greppet ger löparen olika arbetsvinklar i besvärlig terräng uppför.

En traditionellt rak stav belastar och tröttar ut framförallt triceps.
Med Kraftrunningstav kan man växla grepp och på detta sätt fördela arbetet på mer muskulatur. Då avlastar man påverkan från den mjölksyra som bildas vid ensidig belastning.

Det höga greppet, är likt ett chinsdrag, och belastar mer den breda ryggmuskeln. Du blir starkare i backarna uppför.
Det höga greppet ger dig även möjlighet att avlasta benen i själva löpdelen.

Det lägre greppet belastar triceps mera.
Mellangreppet är också en möjlighet.
Att växla grepp innebär att du kan anpassa din belastning på muskulaturen utifrån hur terrängen ser ut.

KraftRunningstaven har inte en traditionell rem. Ett antal löpare har skadat sig i armar, handleder och axlar då de fastnat med staven och kanske ramlat. Att sitta fast i handgreppet medför risker.
Istället har vi utrustat greppet med en säkerhetsrem som gör att du kan släppa greppet, men du tappar inte staven för det.

Det mjuka handtaget ger en skön känsla och är stötdämpande. Diametern har en ergonomisk funktion och ger dig ett starkt grepp.

Beställning

Stavar som betalas i samband med beställningen ges en rabatt på 100:-
Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.
Namn
Lite mer information till oss ang person 1
Vi beräknar stavlängden utifrån erfarenheten och syftet med användandet. Vår utgångspunkt är mellan 0,75-0,78 % av kroppslängden.
Vid beställning av 3 eller fler par stavar, begär offert
Lite mer information till oss ang person 2
Vi beräknar stavlängden utifrån erfarenheten och syftet med användandet. Vår utgångspunkt är mellan 0,75-0,78 % av kroppslängden.
Vid beställning av 3 eller fler par stavar, begär offert
KraftWalking grepp
KraftWalking endast grepp
(Levereras med säkerhetsstrap) (Kan monteras ihop med valfri stav som har en yttre diameter 16 cm) Vid beställning av fler än två par stavar, kontakta oss på: bolerner@gmail.com
KraftWalkingstav komplett och KraftTrekkingstav komplett, där den raka/nedre staven är förkapad utifrån angiven kroppslängd.
Vid beställning av 3 eller fler par stavar, begär offert.
(Levereras i två delar som man trycker ihop. De behöver inte limmas.) Vid beställning av fler än två par stavar, kontakta oss på: bolerner@gmail.com
KraftTrekkingstav teleskop.
(Levereras i två delar som man trycker ihop. De behöver inte limmas.)
KraftRunningstav komplett, där den raka/nedre staven är förkapad utifrån min längd.
(Levereras i två delar som man trycker ihop. De behöver inte limmas.)
0,00 Kr
Stavar som betalas i samband med beställningen ges en rabatt på 100:-
Frakt tillkommer på 120:- för 1 eller 2 par stavar
Swish
Swishnr: 46705139911 Betalning senast 10 dagar efter mottagen leverans.
Faktura
Skickas till beställarens mail. Betalning senast 10 dagar efter mottagen leverans.

Högt grepp

Du jobbar med den breda ryggmuskulaturen, triceps och din bålstabilitet. Steglängden ökar och tempot stimuleras. Den markant ökade belastningen på både hjärta och muskler ökar då pulsen med minst 30 pulsslag.

Mellan grepp

Ett grepp för normal belastning som du förslagsvis använder då du gått med högt grepp och behöver ta ner ditt tempo. Du jobbar fortfarande med ryggmuskulaturen, Triceps och muskler kring bålen som då aktivt stabiliserar och arbetar med den rotation som uppstår i kroppen.

Lågt grepp

För lägre belastning och då du lägger tonvikten vid en lägre frekvens och hastighet med kortare steg.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram